Bespaar het me

donderdag, augustus 24, 2006

Routemobiel, Auto's, Onderweg.nl, Proteq

Ergens in Juni van dit jaar kwam het bericht naar buiten : Proteq heeft Routemobiel overgenomen. Na vrij korte tijd hebben Mark Schroder en Michiel Moller de aandelen overgedragen aan ons.

Dat heeft veel reacties opgeleverd : wordt Routemobiel nu een verzekeraar zoals de ANWB ? Wordt het een bank ?
Niets van dat al : SNS/Reaal is druk bezig om alternatieve kanalen te ontwikkelen, juist omdat we zien dat er kansen liggen om dingen anders dan anders te doen. Denk aan : internet, virtuele adviseurs, callcenters, chat, retailers, benzinestations en ook Routemobiel. Dan ga je dus niet een oud verzekeringsbedrijf dunnetjes overdoen.

We kenden Routemobiel natuurlijk erg goed : we hebben aan de wieg gestaan van het idee en waren vanaf het begin aandeelhouder en leverancier van het product : Pechhulp is namelijk niets anders dan een verzekering voor het ongepland met de auto stil staan.

Onze nieuwe "zus" heeft een erg bekende naam opgebouw in erg korte tijd. En dat is natuurlijk erg leuk. Wat ook gaaf is, is dat je zoveel meer met auto's kan doen dan "alleen maar" als verzekeraar. Er zit zoveel meer emotie in auto's !

Ik bedoel : niemand staat te kijken als we bij het aanstaande Kruidvat Familie Festijn samen met Routemobiel een wedstrijd organiseren om zo snel mogelijk een band te wisselen van een auto.

Ook is er een gave website waar je bijna alles kunt vinden wat met rijden te maken heeft : www.onderweg.nl.

Voor veel consumenten is het veel logischer dat Routemobiel zo iets aanbiedt, dan dat wij dat doen. Maar het geeft ons wel veel meer mogelijkheden om samen te werken en op die manier ook onze producten onder de aandacht te brengen.