Bespaar het me

maandag, augustus 14, 2006

Reizen door de tijd

Goed, we gaan op weg naar het buitenland. Eindelijk vakantie.

Vroeger was het nog een heel gedoe : naar de ANWB shop voor die buitenlandse kaarten, terwijl die van vorig jaar ook nog wel goed waren. Geld halen, ook zoiets : we gaan naar Spanje, dus eigenlijk ook Frans en Belgisch geld mee in een heeeele grote folder, waar nog geld uit 1887 in zat. Want : you never know.
Nou, daar heeft de euro dus een eind aangemaakt, TOTDAT je naar Tsjechie gaat !

We hebben ouderwets genoten van de binnenkant van een bankkantoor : lekker dat het daar ruikt ! En zo weinig mensen en lekker koel. Misschien wat cynisch klinkend, maar zo voelde ik het echt. (zou het een idee zijn : Bank party's, zodat mensen weer weten hoe leuk de binnenkant van een bank kan zijn ? Mmm...zal geen patent op het idee aanvragen)

Voor kaarten gebruik je de TomTom of gewoon Locatienet/Routenet. Mooi uitprinten, dan heb je er nog wat aan voor de terugweg.

En dan het hotel : standaard (Mercure, Formule 1) of speciaal ? Voor het laatste is de site van Booking, voorheen bookings.com (en Nederlandsch) ideaal : leuke plaatjes van de hotels met de mogelijkheid om te kijken of er andere hotels in de buurt zijn als het oorspronkelijk hotel tegenvalt.
Grote voordeel is ook dat je van die heerlijk ouderwetse familiehotels ertussen hebt zitten. Alles beter dan de kraak-noch-smaak van het moderne hotel.

En zo kunnen we dus in 2006 alles precies bepalen : als we om 3 uur vertrekken, dan zijn we met file die je kan zien op www.onderweg.nl ongeveer daar in Duitsland en dat betekent dat je precies 5 kilometer af zit van dat leuke hotelletje en nog geen 15 van dat megacomplex. Wat gaan we doen ?

Tijd besparen, heet dat. En een heerlijk gevoel van voor-vakantie-genieten en controle-gevoel. Maar vraag mij wel af of we eigenlijk niet meer tijd kwijt zijn geweest door alles zo uit te zoeken...

Gelukkig is er binnenkort het mobiele internet : kan je al die keuzes maken terwijl je fijn onderweg bent !