Bespaar het me

donderdag, augustus 31, 2006

Einde aan lage prijs - lokprijzen (in de reiswereld dan)

De lage lokprijzen van vliegtickets en vakantiereizen gaan verdwijnen in de huidige vorm. Je kent ze wel : "voor €1,= naar Turkije" en zo. Pas later kom je er achter dat aan luchthavenbelasting, toeristenbelasting en wat nog meer uiteindelijk de prijs boven de € 100,= terechtkomt.
Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol stoppen op 1 april met advertenties waarin de goedkope vanaf-prijzen staan. De toeslagen worden vanaf dat moment ook genoemd. Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

Dit gebeurt tegelijktijd (niet toevallig dus) met de oprichting van de Consumenten Autoriteit door het ministerie van Economische Zaken. Die Autoriteit gaat ondermeer toezicht houden op het prijsbeleid van de luchtvaartmaatschappijen.

De nieuwe prijscode lijkt ook te gaan gelden voor internationale treinreizen, hotels, bungalowparken, campings en jachthavens moeten gelden. Staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip (CDA) en de Consumentenbond riepen volgens de krant al eerder op te stoppen met de misleidende prijzen. (Bron : www.nu.nl)