Bespaar het me

zaterdag, november 11, 2006

Frankrijk in Heerhugowaard

De wonderen zijn de wereld nog niet uit : denken veel mensen dat Heerhugowaard een buitenwijk van Alkmaar is, blijkt het toch een verre kolonie van Frankrijk te zijn.

Komt dat door de campingboulevard ? De lange wegen, die lijken op de champs d'elysees ? De aanwezigheid van een van Neerlands grootste kaassteden ?

Neen dat alles. Heerhugowaard heeft namelijk sinds een paar jaar zijn eigen wijngaard.

Pardon ? Ja : wijngaard, je leest het goed.

Nu was ik altijd al op zoek naar een meer de fantasie prikkelende omgeving dan sommige hotels in de omgeving, dus het komt eigenlijk wel goed uit. Maar een wijngaard had ik niet bedacht.

Dus binnenkort ga ik op bezoek (toevallig net na de wijnoogst) om te kijken wat men hier maakt. En of de valse opmerkingen uit het Zuiden des lands - dat in het Noorden alleen vlekkenverwijderaar wordt gemaakt - echt waar is.
Want laat ik toegeven : die Romeinen zijn nooit zo noordelijk in Nederland geweest en dat zal toch zo zijn reden hebben, nietwaar ?

Voor het geval je denkt dat we hier in HHW een eenzame dwaas hebben wonen: ook dan vergis je je : er is zelfs een hele vereniging van wijnboeren uit Noord Holland ! (mocht je nog meer hollandse wijngaarden willen weten: het zijn er echt veel meer dan je denkt)

Fijn, nu hoeven we dus ook niet meer naar het buitenland op vakantie - dat druivensap drinken we hier wel op met die tropische temperaturen erbij.

1 Comments:

  • Welke wijngaard bedoel je precies!? de Zwirs wijngaard in Heerhugowaard / Oterleek of een andere? We maken al een paar jaar Nederlandse wijn!

    By Anonymous Anoniem, at woensdag, juni 04, 2008 5:21:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home