Bespaar het me

donderdag, oktober 12, 2006

Verbazing over de ANWB

Allereerst : weet dat Proteq de moeder is van Routemobiel.

Dan is het moeilijk om vandaag niet verwonderd naar het nieuws te luisteren. En moeilijker wordt het om in dit blog erop te reageren.

Kort gezegd : de ANWB heeft het plan opgevat om 300 wegenwachters te gaan ontslaan. De overige wegenwachters komen terecht in een nieuwe franchise organisatie, waar ze aan kunnen deelnemen als ze zelfstandig ondernemer worden. Tenminste : dit lijkt nu het nieuws te zijn.

Van Het Parool.nl :
Driehonderd wegenwachters verliezen de komende jaren hun baan door een reorganisatie bij ANWB Wegenwacht. De toeristenbond gaat een nieuwe franchiseorganisatie opzetten.

In deze nieuwe opzet kunnen wegenwachters als zelfstandig ondernemer gaan werken. Klanten merken niets van de nieuwe organisatievorm, belooft ANWB-directeur Guido van Woerkom.

De pechservice krijgt de naam ANWB Accuservice specialist. Medewerkers van de Wegenwacht moeten worden omgeschoold en krijgen daarbij juridisch en financieel advies. Ook zouden zij korting krijgen op accu's en apparatuur. De bond zou zo snel mogelijk willen beginnen met een proefproject.

Volgens Van Woerkom is de reorganisatie onder meer bedoeld om de kosten te drukken. De bond heeft een plan ontwikkeld om wegenwachters te stimuleren een eigen onderneming te beginnen.

De vakbonden stellen dat de maatregelen ten koste gaan van de kwaliteit van de dienstverlening en hebben de ANWB een brandbrief gestuurd.

Nadat vanochtend de Telegraaf het nieuws opende, is het gaat stormen bij ons op kantoor : we werden gek gebeld en gemaild - mensen wilden onze reactie weten.

Laat ik alleen voor mijzelf spreken : ik ben erg verbaasd.
Want hoe kan je aan de ene kant een enorme en erg goede reclame-campagne voeren met als hoofdpersonen : De Wegenwachters - en aan de andere kant dit onzalige plan de deur uit laat gaan ?

Het beste antwoord op dit bericht is eigenlijk de reactie van veel mensen op het Telegraaf-artikel : "Arme Wegenwachters".

Ze hebben een beter management verdiend.