Bespaar het me

dinsdag, oktober 03, 2006

Geen bling-bling, maar extra knuffels !

Morgen is het Werelddierendag en dat betekent dat veel huisdieren flink verwend zullen worden. Nu hoor je wel eens de meest rare verhalen over verwennerij van honden : bling-bling halshanden, exclusieve hondenparfums, nieuwe kleertjes of andere verwennerijen.
Gelukkig zijn en blijven we Nederlanders, dus Nederlandse honden- en kattenbezitters verwennen hun huisdier op Werelddierendag het liefst met een extra knuffel. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice De Hond/Peil.nl, waar we opdracht voor hebben gegeven.

De typische Hollandse kat is volgens hun baasjes al tevreden met de kleine dingen in het leven: extra lekker eten, slapen op een warm en comfortabel plekje, een schone kattenbak,extra knuffel en een nieuw speeltje vormen de top aan wensen van de kat.

In Nederland blijken geen excentrieke katten te wonen: een masseur of schoonheidsspecialiste voor katten in Nederland heeft het erg rustig - geen van de katten in Nederland blijkt hier behoefte aan te hebben, aldus hun baasjes.

Is het anders gesteld met de honden? Nee hoor, ook zij willen het liefst een extra
knuffel, een kluif, lekker lang buiten lopen, extra lekker eten, een nieuw speeltje en een comfortabele plek om te slapen. Hippe trends ontgaan deze trouwe viervoeters
helemaal: geen nagellak, masseur, lekker ruikertje of hippe zonnebril voor hen.

Trendy kleding is zelfs uit den boze. Buiten praktische bezwaren hij heeft toch een vacht vindt 30% van de hondeneigenaren dat een hond met kleren aan voor gek loopt.

Een alternatief cadeau voor het huisdier is een honden- of kattenverzekering. Uit het
onderzoek blijkt namelijk dat bijna een derde van de respondenten vindt dat dieren recht hebben op dezelfde medische voorzieningen als mensen.

In het algemeen kan gesteld worden dat de Nederlandse huisdieren er op Werelddierendag er toch wat bekaaid vanaf komen. Maar liefst 61% van de diereneigenaren zegt er helemaal niets aan te doen. In 2005 was dat nog 48%. De populariteit van Wereld Dierendag neemt af, merken we. Dat vinden we jammer, want volgens ons verdient iedere hond of kat het om minstens één maal per jaar extra in het zonnetje te worden gezet.

Tijd voor een oproep dus namens alle honden en katten in Nederland. Proteq is daarom een speciale dierendagactie gestart met als thema Verwen je huisdier. Op
www.verwenjehuisdier.nl geven we allerlei tips hoe je als honden- of kattenbezitter je huisdier eens extra kunt verwennen of verzorgen.

Plus : morgen maken de bezoekers op www.verwenjehuisdier.nl kans om een gratis
honden- en kattenverzekeringen te winnen. Als marktleider vinden we het belangrijk dat ook de honden en katten in Nederland eens goed verwend en verzorgd worden.
(en we vinden het gewoon veel te leuk om onze eigen honden en katten te verwennen)