Bespaar het me

donderdag, oktober 05, 2006

Eerst examen, dan een hond of kat aanschaffen

38% van de Nederlanders wil invoering huisdierexamen

Iedereen kan zomaar een hond of kat aanschaffen in Nederland. Veel Nederlanders zijn het hier niet mee eens. We hebben onderzoek laten doen door Maurice de Hond, waaruit blijkt dat 38% van de Nederlanders vindt dat iemand pas een hond of kat mag kopen, wanneer een speciaal examen met succes is afgelegd.

Dit onderzoek is gedaan in het kader van Wereld Dierendag. Dit is een zeer opmerkelijke uitslag, omdat we weten dat er veel misstanden zijn en er nog altijd te veel dierenleed is, ook in Nederland.

Niet iedere honden- of katteneigenaar gaat verantwoord om met zijn of haar huisdier. Iedere hond of kat heeft zijn eigen karakter en leefstijl en die komt niet altijd overeen met die van zijn of haar baas. Dat levert onnodige problemen op. Dat is erg jammer want verantwoord huisdierbezit is een belangrijk thema.

Een van de manieren om dit tegen te gaan, is het invoeren van een huisdierexamen. Een oplossing die volgens veel mensen, zo blijkt wel uit het onderzoek, zinvol is.

Tijdens het huisdierexamen kunnen toekomstige baasjes leren hoe ze verantwoord met hun huisdier omgaan en of het uitgekozen honden- of kattenras wel bij hen past.
Uiteindelijk is het natuurlijk aan de Overheid of een huisdierexamen er echt komt.