Bespaar het me

donderdag, oktober 05, 2006

De kracht van een klein puntje

Geloof het of niet : bij een verzekeraar kom je leuke dingen tegen.

Neem nou de Mightydot, oftewel : het kleine puntje.

Een uitvinding uit Australie, die bijzonder effectief is tegen het stelen van je auto. Sinds kort ben ik in contact gekomen met de licentiehouder van Nederland, die graag wil dat verzekeraars hun autoverzekering goedkoper maken als er een MightyDot op zit. Zijn we altijd voor in, natuurlijk :-)

Wat is dit dan ? Een heel kleine microfiche met een doorsnede van 1 mm en een dikte van enkele microns. Deze fiche kan door een laser bestraald worden met bijv. het chassisnummer van je auto, of je telefoonnummer,etc.

Die fiche met info wordt door een autodealer vermengd met een soort coating en dit goedje wordt op een aantal strategische plaatsen op je auto gespoten. Vrijwel onzichtbaar voor het blote oog (want het kan bijv ook op de onderkant van je auto zitten). En omdat er zoveel van die fiches op je auto komen : vrijwel onmogelijk voor een dief om ze allemaal te verwijderen.

Kom je er met een speciale UV-lamp bij, dan licht de MightyDot op en maakt zo de informatie bekend. Ideaal tegenwoordig, omdat nogal wat nieuwe auto's (die wij verzekeren, begrijp je) ineens verdwijnen en onherkenbaar elders weer verschijnen.

En aangezien autodieven het liefst een auto jatten die zeer snel anoniem gemaakt kan worden, is dit een erg aardige vinding. Plus : het is niet electronisch - dus vrij van storingen en als iemand je bedreigt, of je portefeuille & autosleutels steelt : met de beste wil van de wereld kan je niet verklappen waar alle dots zitten.

Dus waarom gebruikt niet iedereen dit dan ? Kijk, dat is een vraag die ik de komende tijd hoop te gaan beantwoorden. Mocht je geinteresseerd zijn : laat mij weten via het reactieformulier onderaan deze post.

Kijken of we de kleine stip wat kunnen uitvergroten.