Bespaar het me

dinsdag, september 05, 2006

Op bezoek bij Ilse

Wij willen graag adverteren op het internet. Hoe doe je dit ?
1. Je gaat naar een mediabureau dat dit soort dingen inkoopt. Wij hebben hiervoor Carat, wat uitstekend werk doet.

Maar : wij zijn eigenwijs, dus :
2. wij nemen ook zelf contact op met bedrijven, zoals online uitgeverijen.

Een zo'n bedrijf is Ilse. Bekend van de zoekmachine Ilse, met het logo met het kleine meisje. Ze zitten gewoon in een aardig bedrijfspand in zuidwest Amsterdam, verscholen tussen de huizen uit de jaren '20 en prettig omringd door kroegjes en restaurants. En er werken erg leuke mensen bij het bedrijf, zoals Jonas.

Zoals ze ook zelf zeggen, ze zijn veel meer dan alleen dat kleine meisje : ze hebben sites als Startpagina.nl, nu.nl, autoweek.nl, kieskeurig.nl (sinds kort) in beheer en daar kan je als je wilt een advertentie zetten.

Maar : dat kan niet overal - veel van deze sites hebben een redactie die -terecht- eist dat niet alles zomaar overal op de site kan komen aan banners. Nu.nl heeft zelfs een richtlijn die bepaalt dat een gebruiker niet meer dan 3 keer per week dezelfde banner ziet. Om irritatie tegen te gaan.

En ze doen nog nieuwe concepten (tijdelijke websites), dus wat willen wij nog meer ?

Nou, daar gaan we eens goed over nadenken. Want we willen natuurlijk niet alleen maar kwantiteit (een hele hoop klikkende mensen), maar ook kwaliteit - mensen die echt belangstelling voor ons hebben en niet alleen maar een banner van ons weg willen klikken.

Voor de aardigheid een paar dingen opgezocht via en met Ilse.nl. Toch een echt Nederlansch product, dames en heren ! En het werkt als een dolle. Misschien mijn onoplettendheid, maar ik kom er nu pas echt achter wat voor groot en leuk internetbedrijf we binnen onze grenzen hebben.

(na deze positieve geluiden moeten ze natuurlijk wel met een goed tarief voor ons komen !) ;D