Bespaar het me

vrijdag, augustus 04, 2006

Ziektekosten voor honden en katten

Nog maar weinig mensen weten dat het ook mogelijk is om ziektekosten voor je huisdier te verzekeren.

Nu doet Proteq dat al weer zo'n 8 jaar, voorheen onder de naam "Dier en Zorg". Een vreemde eend (niet verzekerd) in de bijt, denk je misschien. En eigenlijk klopt dit wel : we verkopen niet alleen generieke verzekeringen, we willen ook innovatief zijn. Vandaar Routemobiel en vandaar ook : de dierenverzekering.

Het heeft ook zijn eigen benadering : we werken nauw samen met dierenartsen, die natuurlijk meer dan wie ook te maken hebben met huisdieren die zorg nodig hebben. Om hen ervan te overtuigen dat wij een serieuze partij waren, heeft veel tijd gekost. En terecht : alleen al de ontwikkelingen van de laatste tijd rond een failliete concurrent bewijst het gelijk van die twijfels.

Die relatie met dierenartsen zorgt ervoor dat wij dagelijks op de afdeling zaken hebben als hondenvoer, dierenbladen, het hebben over Ha die Pup, Blijf ! en het EHBO-boekje voor honden. Geen alledaagse kost voor een verzekeraar.

Ook productontwikkeling is bijzonder : moet een chiuaua evenveel premie betalen als een Sint Bernard ? Heeft een Sharpei zoveel meer ziektekosten dan een elandhond ? Om dat soort vragen goed te kunnen beantwoorden, werken we ook nauw samen met dierenartsen. Ook blijven na het oog van de dierenarts nog vragen voor ons over, zoals : wat vergoed je wel en wat niet ? fysiotherapie, gebitsbehandeling, botox-injecties, IVF-behandeling, chemotherapie ?

En je komt nog eens ergens : de Huishoudbeurs, de Libelle Zomerweken en natuurlijk : diverse hondenshows als de Winner.

Nou nog een oplossing voor al die haren in je kleding en het is helemaal perfect. ;)