Bespaar het me

maandag, november 13, 2006

...en ook Robin Haase wint !

Tennisser Robin Haase (19) wint in de Verenigde Staten het Challenger toernooi van Nashville, Tennessee (75.000 USD + H). In de finale verslaat hij de als 3e geplaatste Deen Kristian Pless met 7-6, 6-3.

Eerder in de week wist Robin Haase in de kwartfinale al af te rekenen met een andere top 100 speler, de Canadees Frank Dancevic (ATP 88). In de finale vannacht (Nederlandse tijd) versloeg Haase op het hard court van Nashville ook de Deen Kristian Pless (ATP 93) in twee sets. De eerste set ging nog gelijk op, werd uiteindelijk in een lange en spannende tie-break in het voordeel van Haase beslist. De tweede set trok Haase gemakkelijk met 6-3 naar zich toe, waardoor zijn eerste overwinning bij een Challenger een feit werd.

Eerder zegevierde Robin Haase al bij de Futures van Quebec en Jerusalem, bij Challengers bereikte hij al drie keer eerder de halve finale. In Nashville drong Haase voor het eerst door tot de finale.

Door deze overwinning stijgt Robin Haase verder op de ATP wereldrangrijst naar de 160e positie. Begin 2006 stond Haase nog op plek nr. 750.

Nashville was voor Haase het laatste internationale toernooi in 2006, dit jaar speelt hij alleen nog half december de Tennis Masters in Rotterdam, verder gaat hij zich voorbereiden op het nieuwe seizoen die hij zal aanvangen in Nieuw Zeeland en Australie.