Bespaar het me

maandag, september 18, 2006

Het mes in de kosten



We hebben de naam voordelig te zijn.
Dat betekent voor ons : lagere kosten dan andere verzekeraars.

Hoe ons dit lukt ?
Door consequent te kijken naar onze kosten.

Ik heb al eerder verteld dat Heerhugowaard niet zo duur is.
Ook hebben we geen gedoe met parkeren : is hier gewoon gratis en er is ruimte genoeg.
Het NS station is vlakbij, waardoor het relatief gemakkelijk is om mensen te vragen die in de buurt van Heerhugowaard wonen (lees : Alkmaar), hierheen te komen.

Maar daar stopt het niet mee. De website maakt een makkelijker proces voor onze klanten mogelijk. Binnenkort zal 100% van het klantproces via het internet mogelijk zijn, wat de kosten ook weer laat dalen. (Met verhoging van het klantgemak, overigens).

Wat nog meer ? Geen uitgebreide schoonmaak van werkplekken. Soms wordt het dan wel minder schoon, maar assertieve collega's hebben dit opgelost : gewoon even met een nat doekje de boel opfrissen. (ze kwamen bovendien op plekjes waar geen schoonmaker ooit geweest was..).

Koffie halen doen we zelf, de lift gebruiken we niet - vandaar die mooie houten trappen op de foto. Personeelsbijeenkomsten, presentaties en "events" doen we bijna altijd in het eigen gebouw - zelfs als het parkeerterrein daarvoor gebruikt moet worden.

Een meer drastisch voorbeeld is dat uit een berekening bleek dat we per werkplek een groot bedrag extra moesten betalen aan allerlei kosten. Geheel volgens onze stijl zijn we gaan kijken hoeveel mensen hier werken en hoeveel werkplekken we hebben. En toen bleek dat er eigenlijk veel meer werkplekken waren dan mensen. Komt bijvoorbeeld doordat parttimers een eigen plek hebben, waar niemand anders op werkt. Tja, dat tikt dan natuurlijk aan.

In totaal bleken we meer dan 15 (!) plekken niet meer te hebben. En dat op 100 werkplekken. Nu moeten sommige mensen (zoals ik) iets meer moeite doen om een plek te vinden, maar het lukt altijd wel.

Het zal niet altijd leuk zijn, maar het geeft wel een goed gevoel dat je concreet kan helpen om de bedrijfskosten te verlagen en daardoor de waarde voor je klanten te verhogen.