Bespaar het me

woensdag, september 20, 2006

Davis Cup Team 2012 nu al bekend


..dat bleek wel begin september bij het Mini Davis Cup-toernooi voor kinderen. Een leuke tennisdag voor kinderen tot 12 jaar met als doel hen te laten ervaren wat het is om Davis Cup te spelen.

Samen met de tennisbond (KNLTB) en de stichting Right to Play organiseerden we deze dag voor kids in de aanloop naar het officiële Davis Cup duel van Nederland tegen Tsjechie. In totaal zijn bijna 100 kinderen een beetje lid geweest van het Davis Cup Team.

Op het programma stonden een echt tennisclinic, een conditietraining, tennisspelletjes en natuurlijk een wedstrijdje spelen.
Een serieus onderdeel was een video van stichting Right to Play. Hierin werd getoond dat kinderen in de arme landen geen geld of mogelijkheden hebben om te kunnen sporten of spelen terwijl ieder kind daar eigenlijk recht op heeft. Het maakte duidelijk indruk op de kinderen.

De dag werd afgesloten met een persconferentie met niemand minder dan bondscoach Tjerk Bogtstra.
Alle kinderen mochten voor 1 keer journalist spelen en Tjerk het hemd van het lijf vragen. Dat leverde leuke vragen op, zoals :

"Welke speelsterkte moet je hebben om met Davis Cup mee te doen?",
"Hoe goed bent uzelf?"
"Is pasta eten gezond?"
"Gaan we winnen van Tsjechie en
hoe word je bondscoach?"


Gruwelijk om te beantwoorden, maar Tjerk vocht zich er moedig doorheen.

Alle deelnemers betaalden €15 inschrijfgeld. Samen met een bijdrage van Proteq is het geheel overgedragen aan de stichting "Right to Play".

Van de twee Proteq Mini Davis Cupdagen zijn veel foto’s gemaakt.
(In Krimpen zijn trouwens TV-opnames gemaakt door het programma Z@pp Sport. Wanneer dat wordt uitgezonden is nog niet bekend.)