Bespaar het me

woensdag, november 01, 2006

Leaseauto's meer schade ? Neeeuuhhhh !

Leaseauto's veroorzaken gemiddeld 2,5 keer zoveel schades dan normale personenauto's en vijf procent van het kortdurend ziekteverzuim bij bedrijven heeft een directe link met autoschade.
Dat blijkt uit de eigen gegevens van Achmea. De meest voorkomende schade bij bedrijfswagens - waaronder leaseauto's - ontstaat op de plaats van bestemming. Het gaat hierbij zowel om schade aan het voertuig als aan inzittenden en vracht.

Volgens Achmea leiden schadepreventieprogramma's tot een betere bedrijfsvoering.

Dat was natuurlijk ENORM moeilijk voorspelbaar, dit onderzoek : iedereen die een beetje over de snelwegen rijdt, ziet veel van die prachtig nieuwe auto's met leasestickers heerlijk 'vrij' rijden. En trekt z'n conclusies.

Doet mij denken aan een verhaal van NewYorkse taxichauffeurs (die altijd figureren bij dit soort voorbeelden)- hun wagens hadden enorm vaak en veel schade. Totdat een slimme baas iedereen zijn/haar 'eigen' auto gaf : iedereen mocht de auto ook inrichten naar believen. Gevolg : schade daalde drastisch, auto's reden veel glimmender en schoner rond, klanten waren meer tevreden en de verkopen van ritjes schoten omhoog.

We zijn soms net mensen - wat van onszelf is behandelen we gewoon veel beter.

(hoewel ?)