Bespaar het me

maandag, november 20, 2006

Is Jan Maarten Heideman eigenlijk Prinses Pecunia ?

Zaterdag was het weer zover : een peloton was helemaal erop gespitst om hem niet te laten winnen, teams werkten met elkaar om zijn overwinning te vermijden, kortom : het leek wel de Tour de France ten tijde van Lance Armstrong.

Maar het was toch weer Jan Maarten Heideman van de Proteq-ploeg die zijn vierde opeenvolgende overwinning neerzette. Blijheid bij het Team, de Sport en bij de familie Heideman thuis, natuurlijk.

En wij zijn natuurlijk ook ontzettend blij : was marathonschaatsen tot begin van dit seizoen een oer-Hollandse, maar ook wat saaie sport - nu is dat helemaal anders. Onze ploeg deed het al geweldig, maar met de nieuwe regels en de geweldige verslaggeving van SBS6, is het een echt mooie en spannende sport geworden.

En in dat sportspektakel wint onze kopman zomaar vier keer. Dus afgelopen maand heb je hem in vol (proteq-)ornaat langs zien komen en dat gaat allemaal meer worden : hij wordt zo langzamerhand een veelgevraagd sporter voor praat- en sportprogramma's.

Als we niet oppassen dan gaan mensen eerder hem als Proteq-gezicht zien dan onze eigen Prinses Pecunia, zo vaak is hij op de buis.

Gelukkig weet ik uit betrouwbare bron dat de Prinses slecht pootje-over kan en Jan Maarten vind linten knippen niet leuk, dus op korte termijn is er geen verwarring. Maar toch...