Bespaar het me

zaterdag, november 25, 2006

Bizarre verzekeringen - deel 3

Gisten bleek maar weer dat je als Proteq-blogger niet al te ver van het verzekeringspad moet begeven : mijn vriend Freek (D66) maakte dit snel duidelijk ;D

Vandaar een kleine trip naar Londen, waar de moeder van alle verzekeringsmaatschappijen staat, Lloyd's of London. In 1889 werd hier de eerste inbraak-polis uitgeschreven en dus is het de beste plek om bizarre verzekeringen op te snorren :

* een "liefdesverzekering-polis" voor $ 100,000 , die uitbetaald zou worden als het model van een bekende fotograaf zou trouwen (dat deed ze, maar na het verstrijken van de polis).

* een "geluk polis" die verzekerde tegen "zorglijntjes"-ontwikkeling op het gezicht van een fotomodel.

* $22,400 bescherming ($74 aan premie) tegen "dood door ongeluk" in de vorm van een vallende spoetnik.

* polissen tegen de kans om tweelingen te krijgen, de kans dat een tegenstander een hole-in-one slaat, oorlog en vrede, verregende kerkbijeenkomsten en het verlies van een geliefde.

* Betty Grable's benen werden verzekerd voor $250,000; Jimmy Durante's neus voor $140,000; de hersens van een manager voor een onbekend bedrag (ha !) ; de speciale broek van flamenco danser Jose Greco verzekerd tegen scheuren voor $980; Fred Astaire's benen voor $650,000; ; actrice Julie Bishop verzekerd voor $25,000 tegen het aankomen van 2 centimeter op de heupen of middel over een periode van 7 jaar; en een polis van $250,000 voor (beschadiging (?)van) de grote boezem van een Engelse actrice die niet nader genoemd wordt.

* risico's die niet verzekerd zijn : de achterste tanden van een acrobate, die eraan hing in een act en het verzoek van een Europese heer om zijn dochter's maagdelijkheid te verzekeren. (deze wens is zeer herkenbaar voor veel vaders, maar kom op mannen - loslaten)