Bespaar het me

zondag, september 24, 2006

Waarom sponsort Proteq toch het Davis Cup team ?

Dat zou je je kunnen afvragen, als je het verlies van het Nederlandse team afgelopen weekend hebt gezien. Want een verliezend team sponsoren, daar word je toch niet wijzer van ?

Het leuke is dat wij dat heel anders zien.

Want tennis is een mooie sport. Mag ik het zelfs volkssport noemen ? En alleen al daarom voor ons interessant. We hadden dus ook een toernooi kunnen sponsoren, maar dat doen al zoveel. We zoeken altijd iets speciaals, iets uniek, waar je de passie voelt om te winnen, om tegen alle verwachtingen in er toch iets moois van te maken.

En dat is zonder meer wat je vindt in de Davis Cup : passie, bloed, zweet en tranen. Spelers die al jaren niet meer de top 100 halen en die toch toppers vreselijk pijn doen. Raemon Sluiter alleen al is de moeite van het sponsoren waard : hij gaat er iedere keer volkomen en compleet voor.

De sfeer die er is rond de wedstrijden - je zou een keer moeten komen. Om te snijden, zo dik ligt de beleving over het veld heen. (kijk bijvoorbeeld naar de foto's van collega Marcel, rechts van deze tekst)

En dan de fans. Dacht je dat er bij voetbal malloten rondliepen ? Nou, kijk gerust een keertje naar deze fans : waar het team ook speelt, zij zijn er bij. Elke wedstrijd, of die nou in Bratislava is of Leiden, heeft de tegenstander al een half punt minder door ons publiek.

En dat dames en heren, is Proteq ten voeten uit : vechtend, uitdagend, barstend van het talent en enthousiast tegen de klippen op.

We blijven de komende tijd bouwen aan het succes en steunen het team waardoor zij opnieuw weer kunnen bouwen. Want alleen al het "jonkie" Robin Haase met 2-0 de eer van Nederland zien redden, dat is alle moeite al meer dan waard !