Bespaar het me

maandag, december 04, 2006

Ouderen en autoverzekering

Gisteren heeft de Telegraaf een stuk geschreven over ouderen, die steeds vaker geen nieuwe autoverzekering krijgen, omdat verzekeraars de premies voor andere automobilisten laag willen houden.

De ouderenbond Anbo gaat een onderzoek instellen. Verzekeraars mogen klanten weigeren.Volgens de Anbo krijgen oudere automobilisten ook steeds meer te maken met forse extra toeslagen als ze willen overstappen op een andere verzekering. Bij de bond is een klacht binnengekomen van een 70-jarige man die voor een nieuwe autoverzekering van Proteq werd geweigerd bij Kruidvat en Hema.

Doet Proteq dit werkelijk ?
Ik ben naar de site toegegaan en heb geprobeerd een auto te verzekeren met een geboortedatum uit 1928. Dan verschijnt de volgende tekst :

Helaas is het in uw geval niet mogelijk de verzekering af te sluiten.
Dit heeft te maken met de voorwaarden waaronder wij de verzekering accepteren. Onder andere door deze voorwaarden kunnen wij de premie laag houden.
De reden dat u de verzekering niet kan afsluiten heeft te maken met:
de leeftijd van de verzekeringnemer boven het maximum ligt.
Als u vragen heeft, bel dan van 08.00 tot 21.00 uur met 0900 – 0776 (10ct per minuut).
Kijk op www.independer.nl voor een gratis en onafhankelijke vergelijking van verzekeringen waarmee u uw auto wel kunt verzekeren.


Oftewel:ja, dit doen wij. Uiteraard niet voor onze bestaande klanten, (die blijven we gewoon doorverzekeren dus) maar wel voor nieuwe klanten. Waarom wij dit doen? Zoals de Telegraaf al zegt : omdat wij onze premies voor al onze klanten laag willen houden. Dit omdat mensen die ouder worden, een duidelijk grotere kans hebben om schade te veroorzaken.

Dit is de taak die we op ons genomen hebben en ik denk dat onze klanten ook niet veel anders van ons verwachten.