Bespaar het me

vrijdag, januari 19, 2007

Stichting Dierbaar gaat samenwerken met Proteq

Stichting Dierbaar en online verzekeraar Proteq, onderdeel van SNS REAAL, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de informatievoorziening naar huisdiereigenaren verder uit te breiden en te optimaliseren.

Stichting Dierbaar houdt zich bezig met het certificeren van dierenspeciaalzaken en dierenpensions. Doel is om de consument te wijzen op het feit dat bij deze bedrijven aantoonbaar verantwoord wordt omgegaan met de aanschaf en het bezit van huisdieren. Bij de verkoop of verzorging van levende dieren behoort nu eenmaal aantoonbare vakkennis. Om aan de consument duidelijk te maken dat er ondernemers zijn die, ondanks dat dit wettelijk niet is vereist, wél beschikken over de noodzakelijke vakbekwaamheid is in 1996 door de brancheorganisatie Dibevo de Stichting Dierbaar opgericht. Deze erkent bedrijven die voldoen aan de door de Stichting opgestelde normen op het gebied van vakbekwaamheid, zoals die o.a. tot uitdrukking komen in een goede dierverzorging, regelmatige dierenartscontrole en een bedrijfsvoering, waarin het welzijn van de levende have centraal staat.

Door samen te werken met verzekeraar Proteq wordt de consument nu ook geïnformeerd over de mogelijkheden om je hond of kat te verzekeren. 'In de door Stichting Dierbaar gecertificeerde dierenspeciaalzaken en dierenpensions, zal de informatie over de Proteq Dier & Zorg Verzekering verkrijgbaar zijn. Ook zal er op onze site -www.dierbaar.nl- een speciaal item komen over huisdierenverzekeringen. Stichting Dierbaar heeft voor Proteq gekozen omdat Proteq met de Proteq Dier & Zorg Verzekering de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten is. Bovendien hecht het veel waarde aan verantwoord huisdierbezit,'aldus Joost de Jongh, voorzitter van de Stichting Dierbaar.

Door de distributie van de verzekeringsinformatie voorzien de door Stichting Dierbaar gecertificeerde dierenspeciaalzaken en dierenpension in de informatiebehoefte van hun klanten. Op dit moment zijn er 101winkels en 30 pensions gecertificeerd. De zelfregulering van de sector door Stichting Dierbaar voorziet in een behoefte omdat het de kwaliteit van de sector verder verhoogt en omdat het aan de consument transparantie biedt.

Proteq is verheugd over de samenwerking. 'De dierenspeciaalzaak en het dierenpension worden door huisdiereigenaren gezien als een belangrijke en betrouwbare informatiebron met betrekking tot dierenwelzijn. Voorbereid zijn op onverwachte medische kosten als gevolg van een ongeval en of ziekte van de hond of kat, hoort daar ook bij. Door de Proteq Dier & Zorg Verzekering af te sluiten, kan de eigenaar zijn huisdier de medische zorg geven die op dat moment nodig is zonder zich zorgen te hoeven maken over de rekening van de dierenarts. De belangstelling voor het afsluiten van een verzekering voor de hond of kat is namelijk sterk groeiend', aldus Directievoorzitter Gert Jan Fritzsche namens Proteq.

Labels: ,

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home