Bespaar het me

zondag, juli 16, 2006

Ze moeten je maar vinden op het internet...

Niets is zo lastig als een bestaand bedrijf goed te vestigen op het Internet. Laat staan om een goede naam overal duidelijk door te laten komen.

Voorbeeldje ? Neem ons bedrijf. Sinds 1988 zelfstandig van moeders Reaal en als we de Wayback Machine (internet archive) mogen geloven, sinds 2000 luid ende duidelijk op het internet aanwezig met de URLs : www.proteq.nl en later ook met www.proteqdirect.nl.
Je zou zeggen : duidelijk als wat, nu kan iedereen je vinden.

Maar hoe horen onze klanten van het bestaan van je bedrijf ? Ze lezen het in de krant, ze zien onze reclamecampagne, ze horen iets over ons op de radio of horen het van vrienden, bekenden. En wat gaan ze dan opzoeken ? Juist, zoals je het hoort : Proteq, Protek, Protec, Proteck, etc, etc.

Gelukkig bleken al veel variaties die eindigen op ".nl" al geregistreerd te zijn op ons bedrijf.

Helaas konden we sommige eigenaren van namen die dicht bij onze naam zitten niet overtuigen om afstand te doen van hun URL tegen een redelijke prijs. Laten we hopen dat ze niet al te veel site- en mailverkeer krijgen door onze campagne...
En aan de andere kant bleken er internationaal behoorlijk veel bedrijven te zijn die op een of andere manier ook hun klanten wilden beschermen : Safenet in Brazilie, een mooi logo in Polen, etc..

Heeeeel langzaam lukt het ons ook om Google ervan te overtuigen dat we toch echt de enige echte zijn. Tenminste : in Nederland. ;^D